Tüm Kategoriler
Sepet 0
Sepette ürün yok.

Neden PolyMem?

PolyMem, klinisyenler ve hastalar için rakipsiz yararlar sağlar. Öncelikli hedefi absorbe etmek olan köpük örtülerden farklı olarak; PolyMem yara örtüleri enflamasyonu düşürmek, ağrıyı hafifletmek ve iyileşmeyi kolaylaştırmak üzerine dizayn edilmiştir. PolyMem, polimerik membran olarak adlandırılan multifonksiyonel yara örtüleridir. PolyMem yara örtüleri iyileşmenin devamını sağlarken yarayı temizler, doldurur, nemlendirir ve absorbe eder. PolyMem'in herhangi bir yara örtüsünden daha iyi çalışmasının nedenleri; tüm aktif bileşenlerin sinerjik etkileridir.

BİLEŞENLERİ TANIYALIM:

SÜRFAKTAN:Esasen sürfaktan; bir sıvıya eklendiğinde yüzey gerilimini azaltan ve bölgeye yayılma ve ısıtma özelliklerini arttıran bir maddedir. Sürfaktan; uyumsuz moleküllerin özellikleri nedeniyle normalde karışmayan malzemeleri birleştirme yeteneğine sahiptir. PolyMem'in aktif bileşenlerinden olan sürfaktan; kısa sürede otolitik debridmanı sağlar; yüzey gerilimini azaltarak yara yatağında biriken kalıntıları temizler.

GLİSEROL:PolyMem'in bileşenlerinden gliserol; yara çevresindeki maserasyonu önler; yara iyileşmesi için optimum nem dengesi sağlar. Sargının yapışmasını önler.

STARCH COPOLYMER:Eksüda, sızıntı risklerini azaltırken; polimerik membrana üstün emme ve sıvı tutma özellikleri sağlar.

Yarı geçirgen MVTR seffaf film desteği ile:Patojenleri engelleyerek oksijenin yayılmasına izin verir.

Polimerik membran matriksi ile:Yumuşak, hidrofobik açık hücre etkisi sağlar. PolyMem, sürfaktan, gliserin ve süper emici bileşenlerin yaralı dokularda benzersiz ve sinerjik bir etki sağladığı kanıtlanmıştır. Benzersiz teknolojisi sayesinde;

Hasar ve kontaminantları korur,

Yarayı sürekli olarak temizler,

Nem içeriğini optimize eder,

Otolitik debridmanı geliştirir,

Epitelizasyon hızını arttırır,

Analjezik etkiler sağlar (Tüm aktif bileşenler birlikte hareket ettiğinde kolektif olarak nosiseptör aktivitesini ve hassasiyeti azaltarak; ağrıyı azaltır veya tamamen ortadan kaldırır.)

Termoregülasyon yönetimi sağlar.

POLYMEM Silver

PolyMem Silver, PolyMem Wic Silver®, PolyMem Wic Silver Şerit, PolyMem Max Silver® ve PolyMem Silver® Shapes, yenilikçi ve uyarlanabilir yara bakım pansuman sınıfına aittir. PolyMem Silver yara örtüleri, iyileşme süreci boyunca yaraları etkili bir şekilde temizler, doldurur, emer ve nemlendirir. PolyMem'in benzersiz pansuman formülasyonu, bu dört temel yara iyileştirme yeteneğini, başka hiçbir sargının yapamayacağı şekilde birleştirir.

Gümüş, yara tedavisinde antimikrobiyal olarak uzun ve güvenli bir kullanım geçmişine sahiptir. Yüksek saflıkta küçük gümüş parçacıkları, maksimum yüzey alanı ve etkinlik için PolyMem ile formüle edilmiş membrana, eşit şekilde dağıtılır ve bağlanır. Antimikrobiyal etkiyi sağlayan gümüş iyonları, neme temas ettiklerinde gümüş partiküllerin yüzeyinden salınırlar. Çeşitli in vitro yöntemlerin kullanıldığı antimikrobiyal etkililik testlerinde, PolyMem Silver yara örtüleri, test edilen her organizmanın tüm popülasyonunun en az % 99,9’unu yok etmiştir.

  • Test edilen bakteri ve mantarlar, klinik ortamlarda bulunan organizmaların örnekleridir.

NASIL ÇALIŞIR?

PolyMem Silver'ı bir yara üzerinde kullandığınızda, yara yatağındaki nem ve sıvılar sargı tarafından emilir ve sargıyı mikrobiyal kontaminasyondan koruyan gümüş iyonları salınır. Gümüşe ek olarak PolyMem Silver membran, nekrotik doku, kabuk ve diğer kalıntıların gevşemesine yardımcı olan klinik olarak kanıtlanmış, iyonik olmayan ve nontoksik, doku dostu bir temizlik maddesi içerir. Starch copolymer içeren hidrofilik poliüretan membran matriksi, yara yatağından sıvı ve döküntü çeker. Sıvıların süper emilmesini sağlarken yapışmayan bir jele doğru şişer. Eksüda emilirken, membran matriksi genişleyerek yaraları doldurur ve uyum sağlar. Ek olarak, gliserol (gliserin olarak da bilinir) yara yatağına yapışmamasına yardımcı olur; böylece sargı veya dolgu yara yatağını bozmadan çıkarılabilir. Gliserol, cansız dokuları yumuşatırken, kokunun kontrolüne de yardımcı olur. Membran, boşluk doldusu haricinde, oksijen ve nem buharı geçirgenliği ve sıvılara bariyer olarak optimize edilmiş yarı geçirgen, kalıcı bir film altlığı ile kaplanmıştır. PolyMem Silver, diğer gümüş içeren sargıların yerine kullanılabilir çünkü pansumanlar sürekli gümüş rezervuar sağlarken nemli yaraların iyileşmesini destekler.

YARARLARI

  • Sürekli bir gümüş rezervuarından düzenli olarak gümüş iyonları üretir. Sargı bezi üzerindeki biyolojik yükü azaltır.
  • Test edilen bakteri ve mantarların tüm popülasyonunun % 99,9'unu yok eder. Eşsiz gümüş parçacıklar içerir.
  • İkincil sargı ihtiyacını ortadan kaldırır. (PolyMem Wic Silver veya PolyMem Wic Silver Şerit kullanımı dışında)
  • Eksüda'da pansuman ağırlığının 10 katına kadar emer. İyileştirilmiş tedavi için nemli bir yara ortamı sağlar.
  • Şeffaf, ince arkalığı sayesinde pansuman değişiminin ne zaman gerektiğini gösterir. (PolyMem Wic Silver veya PolyMem Wic Silver Şerit hariç)
  • Yara yatağına yapışmaz, çıkarıldıktan sonra yara yatağına verilen zararı en aza indirir.
  • Sürekli olarak yarayı temizleyerek pansuman değişiklikleri sırasında yara yatağı temizleme ihtiyacını azaltır. Ciltte leke bırakmaz.
  • Yara ağrısını hafifletmeye ve konforu artırmaya yardımcı olur. Nemlendirmeye gerek yoktur.
  • resim-2399d55e-1

İlgili Makaleler

icon

E-Bültenimize Abone Olun!

Kampanyalardan ilk siz haberdar olun.